Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ludo Torfs : 'Openlucht debat met bevoegde schepenen rond sluipverkeer in Veldhoven Herentals'

Veldhoven

Zaterdagvoormiddag 29 april om 11:00 uur organiseert de actiegroep 'Veilig Veldhoven' aan het pleintje kruispunt Lange Eerselsstraat-Veldhoven een openlucht debat met de bevoegde verantwoordelijke schepenen van Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening en bewoners van de straat over het voorkomen van het toenemend sluipverkeer in hun straat.

'Het belooft een spannende debat tussen de verantwoordelijke vertegenwoordigers van het stadsbestuur van Herentals en de moe getergde bewoners van Veldhoven te worden.'

Prikactie : stop sluipverkeer door Veldhoven

'De bewoners van Veldhoven vragen al 4 jaar met aandrang aan het stadsbestuur van Herentals om de onveilige verkeerssituaties voor de fietsers en voetgangers in hun straat aan te pakken', zegt woordvoerder Ludo Torfs.

'Tot op heden stuiten zij (N-VA) telkens op uitstel en loze beloften van de schepenen van mobiliteit en ruimtelijke ordening. De bewoners van de woonwijk verdienen een definitieve oplossing, een goed bestuur waardig.

Daarom organiseert de actiegroep ‘Veilig Veldhoven’ nu zaterdag 29 april  om 11 uur een prikactie aan het pleintje op het kruispunt van Veldhoven en de Lange Eerselsstraat.

In openlucht debat willen de bewoners met de bevoegde schepenen van Herentals, die op dat moment pannenkoeken aan het bakken zijn, in gesprek gaan.

Het belooft een pittig koekje van eigen deeg te worden met een wrange nasmaak, want de bewoners van Veldhoven zijn de besluiteloosheid van het stadsbestuur van Herentals (N-VA - CD&V) rond de verbetering van de verkeersveiligheid en het terugbrengen van de rust in de buurt beu.

De buurtbewoners komen samen op het pleintje om hun eisen kracht bij te zetten en gepaste maatregelen op korte termijn bij de bevoegde schepenen af te dwingen  :

  1. Stop de dagelijkse overlast van het sluipverkeer door Veldhoven
  2. Pas de gevaarlijke kruispunten aan de Lange Eerselstraat en Krakelaarsveld aan
  3. Verhoog de bescherming en veiligheid voor de fietsers en voetgangers in de straat
  4. Breng de maximale snelheid naar 30 km/uur zoals in de rest van de woonwijk
  5. Ontsluit het werkverkeer van de industriezones van Wolfstee en Klein Gent enkel via de Toekomstlaan en Atealaan, zodat het sluipverkeer door Veldhoven wordt vermeden

Via deze prikactie wil de actiegroep de buurtbewoners de kans geven hun mening te uiten over de bestaande onhoudbare verkeerssituatie in Veldhoven die al jaren aansleept en de beleidsmakers van de stad aansporen eindelijk eens tot concrete actie over te gaan.

Want de schepenen van mobiliteit en ruimtelijke ordening bleven tot op heden blind voor onze bekommernissen rond een veilig fietsverkeer voor de schoolkinderen en het recht op een rustige woonomgeving in een warme buurt.'

De actiegroep ‘Veilig Veldhoven’

'Kom mee voorstellen doen aan de bevoegde Herentalse schepenen van Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening om van onze straat terug een verkeersveilige, fietsvriendelijke en rustige straat te maken', vervolgt Ludo Torfs.

  1. Verstoring van onze nachtrust door werkverkeer vanaf 5 uur ‘s morgens
  2. Overdreven snelheid (15 % van de automobilisten rijdt sneller dan 50 km /uur)
  3. Gevaar voor de fietsende schoolkinderen aan de kruispunten
  4. Geen sluipweg van en naar de industriezones Wolfstee en Klein Gent
  5. Geen sluipweg van en naar de opritten van de E313 autosnelweg
  6. Tot 4.000 voertuigen per dag en pieken van 400 wagens per uur tijdens de spitsuren
  7. Uitbreiding fietsroutenetwerk aan de oude spoorweg (verhoogde talud) -> bijkomend gevaar

Bevordering van veiligheid voor voetgangers en fietsers

Verzoek tot actie en visie rond aanpak van het sluipverkeer in Veldhoven -> verkeersmaatregelen

Erkenning inspraak van de buurt via overleg met de bevoegde schepenen in een buurtvergadering.

Wij wensen van de beleidsmakers een eerlijk antwoord op onze bekommernissen en een concreet actieplan om de verkeersproblemen in Veldhoven in de toekomst effectief op te lossen.

Wij zijn boos omdat na 5 jaar van meldingen, verzoeken en gesprekken met het stadsbestuur van Herentals er nog steeds geen eerlijk antwoord op onze bekommernissen is gekomen om de verkeerssituatie rond het sluipverkeer in Veldhoven effectief aan te pakken.

De actiegroep ‘Veilig Veldhoven’

Veldhoven protest tegen stadsbestuur

Veldhoven protest tegen stadsbestuur

Veldhoven, Herentals, België

Veldhoven

Deel dit artikel